slo it ang nem

Izleti in znamenitosti.

Stran je še v izdelavi!

 

 

Soba_02

Predjamski grad

Na terasi naše gostilne lahko uživate ob srkanju dobre kave in si odpočijete oči na prelepem predjamskem gradu. Grad kateri kraljuje zanimivi vasici Predjama. Na koncu vasice, kjer se vzpenja 123m visoka stena, se grad zareže v njeno srce. Pod gradom teče potok Lokve, kateri ponikne v kraško podzemlje gradu.

Romantičen srednjeveški grad je bil prvič omenjen že leta 1202. Njegov najbolj znan lastnik je bil razvpiti Erazem Predjamski. Vsako leto v juniju se prirejajo srednjeveške viteške igre na katerih uprizorijo napad na grad. Več o gradu in urniku obiskov KLIK.

 

 

Soba03

Postojnska jama

Znamenita jama svetovnega slovesa, ki te popelje v svoje prečudovito podzemlje z dvotirnim vlakcem. Je eden največjih kraških spomenikov na svetu. V njej boste spoznali zmajeve mladiče ali famozno človeško ribico in videli najlepši pet metrski stalagmit z imenom Brilijant. Več o postojnski jami na njihovi strani KLIK.

 

 

 

 

 

zvončki

Pohodne poti

Smo lepo izhodišče za pohod na Nanos, Sveti Lovrenc, ...

 

 

 

Soba06

Planinsko polje

Planinsko polje je kraško polje in je najnižje ležeče polje v Notranjskem podolju.

Čez njega teče reka Unica, ki dela prečudovite vijuge po samem polju. Ko je dežja dovolj, se polje spremeni v jezero. Več o planinskem polju na naslednji povezavi KLIK.

 

 

 

zvončki

Cerkniško jezero, Rakov Škocijan in Križna jama

Presihajoče jezero, ki ko je v celoti poplavljeno postane največje jezero v Sloveniji. Je del Notranjskega regijskega parka. Več o cerkniškem jezeru in njegovih prebivalcih na naslednji povezavi KLIK.